Prostreno.cz

Jehněčí kotlety na bylinkách

Šťavnaté kotlety s voňavými bylinkami.

29.11.2016 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

1497 kJ / 357 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kotlety po straně krátce nařízněte, aby se při smažení nekroutily.
  2. Bylinky, kromě rozmarýnu smíchejte s hořčicí, prolisovaným česnekem a 60 ml oleje.
  3. Kotletky osolte, opepřete, potřete je z obou stran připravenou směsí a nechte v chladu minimálně 30 minut uležet, čím déle, tím lépe.
  4. Pak kotletky z obou stran opečte v pánvi s rozehřátým olejem. Podle velikosti kotletek z každé strany 5-8 minut. K masu při pečení přidejte snítky rozmarýnu.
  5. Výpek zjemněte smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    156,36 g
  • Sacharidy:

    29,30 g
    • Cukry:

      3,51 g
  • Tuky:

    261,11 g
  • Vláknina:

    14,22 g

Aktivita pro spálení:

770 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta s česnekem

(14 hlasů)
2h a 45min
963 kJ

Jehněčí kotleta na rozmarýnu

(17 hlasů)
1h a 20min
916 kJ

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
650 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

jehněčí maso

294 kcal / 100g
B25 g
S0,1 g
T21 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety na bylinkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba