Prostreno.cz

Hrachová polévka s uzeným masem

Tradiční polévka, na kterou by se nemělo zapomínat. Majoránka, uzené, česnek.

22.05.2017 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

248 kJ / 59 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve dvou litrech vody uvařte hrách podle návodu na obalu.
  2. Na nepřilnavé pánvi nasucho orestujte uzenou slaninu, pak přidejte sádlo, nebo máslo a nechte ho rozpustit.
  3. Přisypte mouku a míchejte 4–5 minut, až jíška zrůžoví.
  4. Minutu před dokončením přidejte mletou sladkou papriku.
  5. Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.
  6. Přidejte kostku bujónu, pepř, nakrájené uzené maso a vařte 15 minut.
  7. Nakonec vmíchejte česnek a majoránku. Podle potřeby dochuťte solí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,82 g
  • Sacharidy:

    87,32 g
    • Cukry:

      24,97 g
  • Tuky:

    140,24 g
  • Vláknina:

    28,52 g

Aktivita pro spálení:

301 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení





Podobné recepty

Sytá zeleninová polévka

(3 hlasů)
1h a 10min
179 kJ

Luštěninová polévka

(4 hlasů)
50min
107 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba