Prostreno.cz

Panna cotta s ovocnou omáčkou

Panna cotta je původem italský dezert trochu připomínající ztuhlý pudink nebo želé s hedvábně jemnou strukturou a krémovou chutí.

08.06.2017 sun
4h a 15min

4h a 0min příprava

15min vaření

1008 kJ / 240 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Želatinu nasypte do misky a zalijte ji studeným mlékem, nechte 5-10 minut nabobtnat.
  2. V hrnci zahřejte smetanu společně s cukrem a na mírném plameni přiveďte těsně pod bod varu.
  3. Stáhněte z kamen, nechte malou chvilku zchladnout a pak část smetany nalijte na želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí.
  4. Přidejte zbytek smetany, dřeň vanilky a dobře promíchejte.
  5. Nalijte do připravených skleniček nebo misek přibližně do ¾.
  6. Dejte ztuhnout do lednice min. na 3 - 4 hodiny nebo přes noc.
  7. Omáčka: Ovoce nasypte do rendlíku, přidejte cukr, vodu a za stálého míchání přiveďte k varu, nevařte dlouho, aby se ovoce nerozvařilo. Nakonec vmíchejte do omáčky dřeň vanilky. Omáčku nechte vychladnout.
  8. Ztuhlou panna cottu podávejte s ovocnou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,35 g
  • Sacharidy:

    172,80 g
    • Cukry:

      151,80 g
  • Tuky:

    192,78 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

426 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Hrníčkový moučník s malinami

(7 hlasů)
55min
973 kJ

Koláč s rebarborou

(3 hlasů)
1h a 10min
1008 kJ

Broskve s mandlemi

(5 hlasů)
30min
625 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Panna cotta s ovocnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba