Prostreno.cz

Rychlý zeleninový boršč

Rychlá polévka z červené řepy-boršč bez masa.

12.06.2017 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

188 kJ / 44 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkev a červenou řepu nakrájejte na plátky.
  2. Brambory nakrájejte na hranolky, cibuli nakrájejte na tenké plátky, zelí nakrájejte na nudličky.
  3. Petržel a celer nakrájejte na malé kostičky.
  4. Nejdříve dejte do vody vařit červenou řepu, celer a petržel. Polévku podle potřeby dochuťte solí.
  5. Po 10 minutách přidejte mrkev, brambory, zelí, česnek, nakrájenou cibuli, bobkový list a nové koření. Vařte, až je všechna zelenina měkká.
  6. Podle chuti můžete polévku zahustit instantní jíškou.
  7. Podávejte se zakysanou smetanou.
  8. Můžete ozdobit petrželkou a snítkou kopru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,74 g
  • Sacharidy:

    344,15 g
    • Cukry:

      41,63 g
  • Tuky:

    40,41 g
  • Vláknina:

    104,21 g

Aktivita pro spálení:

271 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení





Podobné recepty

Pórková polévka s křupavými krutony

(4 hlasů)
60min
452 kJ

Zeleninová polévka se špenátem

(1 hlasů)
55min
122 kJ

Krevetová polévka se zeleninou

(1 hlasů)
60min
300 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rychlý zeleninový boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba