Prostreno.cz

Krevetová polévka se zeleninou

Finská pikantní krevetová polévka s česnekem, chilli a zázvorem.

31.05.2017 lanvin
60min

25min příprava

35min vaření

300 kJ / 71 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou chilli papričku, cibuli, česnek a zázvor orestujte na másle.
  2. Přidejte bílé víno, smetanu, vývar, očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  3. Dochuťte citronovou šťávou a solí.
  4. Těsně před koncem vaření přidejte do polévky krevety.
  5. Podávávejte posypané pažitkou.

TIP:

Pokud nemáte rybí vývar, použijte zeleninový.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,58 g
  • Sacharidy:

    158,88 g
    • Cukry:

      32,72 g
  • Tuky:

    107,68 g
  • Vláknina:

    16,66 g

Aktivita pro spálení:

298 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Kapustová polévka

(2 hlasů)
50min
181 kJ

Polévka s uzeným sýrem

(2 hlasů)
50min
234 kJ

Polévka z mletého krůtího masa

(2 hlasů)
45min
242 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krevetová polévka se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba