Prostreno.cz

Brusinkový džem

Tento džem je velmi chutný. Pokud vám vydrží a nesníte ho dřív, pochutnáte si i v zimě.

13.07.2017 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

556 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brusinky opláchněte pod tekoucí vodou a nasypte je do hrnce.
  2. Brusinky rozmačkejte, přidejte badyán, 300 ml vody a vařte 25 minut.
  3. Přidejte cukr a vařte za stálého míchání 5 minut.
  4. Horký džem nalijte do předehřátých skleniček, uzavřete víčky, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

TIP:

Než skleničky uzavřete, pokapejte povrch džemu rumem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,00 g
  • Sacharidy:

    990,00 g
    • Cukry:

      680,00 g
  • Tuky:

    61,00 g
  • Vláknina:

    122,00 g

Aktivita pro spálení:

1063 kcal
132

minut jízdy na kole

101

minut běhu

317

minut uklízení





Podobné recepty

Rebarborový džem s malinami

(1 hlasů)
35min
742 kJ

Jablečná marmeláda s cuketou

(3 hlasů)
55min
571 kJ

Kompot z malých švestek – špendlíků

(3 hlasů)
30min
316 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Brusinkový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba