Prostreno.cz

Kynuté lívance s malinami

Jsou jednoduché a moc dobré.

20.07.2017 sun
60min

35min příprava

25min vaření

757 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem, jakmile droždí zřídne, přidejte trochu vlažného mléka, lžíci mouky a nechte asi 10 minut vykynout.
  2. Do velké mísy prosejte mouku, přilijte vykynutý kvásek, přidejte vejce a zbylé vlažné mléko.
  3. Těsto promíchejte a jemně osolte.
  4. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté utěrkou vykynout (asi 25 minut).
  5. V lívanečníku, nebo rozehřáté pánvi vymazané tukem pečte lívance.
  6. Lívance podávejte prokládané zakysanou smetanou (můžete vynechat) posypané malinami.

TIP:

Maliny můžete rozvařit s cukrem a lívance přelít.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,00 g
  • Sacharidy:

    222,64 g
    • Cukry:

      47,30 g
  • Tuky:

    126,72 g
  • Vláknina:

    26,30 g

Aktivita pro spálení:

582 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Meruňkové knedlíčky

(14 hlasů)
40min
749 kJ

Banánové lívance

(22 hlasů)
45min
694 kJ

Višňové knedlíky

(12 hlasů)
60min
792 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynuté lívance s malinami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba