Prostreno.cz

Vývar z hovězí oháňky

Klasická hovězí polévka, která dříve patřila ke každodennímu menu ve všech restauracích, se k nám dnes vrací obohacená o chuť cherry.  Připravte si polévku podle mistra kuchaře Milana Hrušky, šéfkuchaře hotelu U Prince na Staroměstském náměstí.

2h a 35min

15min příprava

2h a 20min vaření

162 kJ / 38 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyjte oháňku, rozsekejte na menší kusy, vložte do vhodné nádoby, zalijte vodou a dejte vařit. Když se vám polévka zavaří, ztlumte, přidejte celý pepř, cibuli a pozvolna vařte.
  2. Po jedné až dvou hodinách přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, kterou jste nakrájeli na menší kusy.
  3. Chcete-li použít tuto zeleninu jako vložku, vyndejte ne úplně uvařenou, aby byla na skus polotvrdá. Kdo použije pouze vývar, doporučujeme dochutit cherry Sandermanem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,78 g
  • Sacharidy:

    64,48 g
    • Cukry:

      26,86 g
  • Tuky:

    27,23 g
  • Vláknina:

    8,90 g

Aktivita pro spálení:

216 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
497 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
392 kJ

Polévka s mořskými plody

(20 hlasů)
30min
444 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vývar z hovězí oháňky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba