Prostreno.cz

Omáčka z portského vína

Lehce sladká omáčka s tymiánem, která se skvěle hodí k hovězímu masu.

11.09.2017 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

358 kJ / 85 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  2. Přisypte papriku a promíchejte.
  3. Přidejte portské víno a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. K vínu přilijte vodu, přidejte bobkový list, kuličky pepře, houbový prášek, kostku šťávy pod hovězí maso, snítky tymiánu a nechte probublávat 20 minut.
  5. Omáčku zahustěte instantní jíškou a podle chuti osolte.
  6. Omáčku před podáváním přeceďte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,67 g
  • Sacharidy:

    361,66 g
    • Cukry:

      44,94 g
  • Tuky:

    63,10 g
  • Vláknina:

    106,35 g

Aktivita pro spálení:

511 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Jogurtový dresink

(1 hlasů)
15min
220 kJ

Sýrový dresink

(2 hlasů)
35min
948 kJ

Kaparová omáčka

(1 hlasů)
20min
545 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omáčka z portského vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba