Prostreno.cz

Švestkové čatní

Uložte si švestky do skleniček.

20.09.2017 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

344 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno.
  3. Oloupaný zázvor nastrouhejte.
  4. Švestky dejte do hrnce, přidejte cibuli, česnek,nové koření a zázvor, zasypte cukrem a přiveďte k varu. Občas promíchejte vařečkou.
  5. Pak stáhněte plamen, přidejte koření, sůl a nechte na mírném plameni 30 minut „probublávat“. Občas promíchejte.
  6. Vyndejte kuličky nového koření.
  7. Směs můžete nechat s kousky švestek, nebo rozmixovat nahrubo.
  8. Vyvařené skleničky naplňte horkým čatní skoro po okraj.
  9. Zavíčkujte je a otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  10. Podávejte nejdříve po pěti dnech, kdy se chutě krásně propojí.

TIP:

Do čatní můžete přidat také jablka nebo jiné ovoce ze zahrady. Pro zajímavost můžete švestky zkombinovat také s trochou rajčat. Kdo má rád ostré, přidá pálivou papričku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,00 g
  • Sacharidy:

    333,08 g
    • Cukry:

      266,04 g
  • Tuky:

    6,59 g
  • Vláknina:

    21,36 g

Aktivita pro spálení:

689 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Omáčka ke grilovanému masu

(1 hlasů)
30min
665 kJ

Avokádový dip

(1 hlasů)
20min
459 kJ

Jogurtový dresink

(1 hlasů)
15min
236 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

řasy

35 kcal / 100g
B5 g
S6 g
T2 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

čerstvé švestky

46 kcal / 100g
B0,8 g
S11 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkové čatní

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba