Prostreno.cz

Kuřecí plátek s hroznovým vínem

Dušené kuřecí maso marinované a dušené ve víně Marsala.

11.10.2017 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

578 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky dejte do nízké misky, přelijte vínem a nechte 2 hodiny v chladu.
  2. Kuřecí plátky vyndejte z vína, osušte je papírovým ubrouskem, osolte je a opepřete.
  3. Na rozehřáté máslo s olejem nasypte nakrájenou šalotku, přidejte plátky masa a maso z obou stran orestujte.
  4. Přidejte víno ve kterém se marinovalo maso, vývar, maso přikryjte a duste doměkka.
  5. Maso vyndejte, omáčku zahustěte škrobovou moučkou, přidejte hroznové víno a 5-8 minut povařte.
  6. Do omáčky vložte maso a jen prohřeje. Podávejte nejlépe s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    134,67 g
  • Sacharidy:

    102,56 g
    • Cukry:

      44,36 g
  • Tuky:

    80,98 g
  • Vláknina:

    11,00 g

Aktivita pro spálení:

448 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí prsa na zelenině

(1 hlasů)
1h a 25min
837 kJ

Mexické kuřecí maso

1h a 25min
517 kJ

Česnekové kuřecí kousky

(1 hlasů)
1h a 20min
813 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

škrob

381 kcal / 100g
B0,1 g
S91 g
T0,6 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

kuřecí prsa

165 kcal / 100g
B31 g
S0 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek s hroznovým vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba