Prostreno.cz

Cizrnová polévka se smetanou

Cizrna je klasická luštěnina. Její využití v kuchyni je díky příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho.

12.10.2017 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

584 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte, propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
  2. V hrnci na másle cizrnu orestujte (míchejte 2-3 minuty), 5 lžic cizrny si odložte na ozdobu.
  3. Cizrnu zalijte vývarem, přidejte bobkový list, rozmarýn a 10-15 minut povařte.
  4. Vyndejte rozmarýn, bobkový list a polévku rozmixujte.
  5. Do polévky nalijte smetanu, polévku dochuťte česnekem, mletým pepřem a nechte projít varem.
  6. Podávejte ozdobené orestovanou cizrnou a nakrájenou bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    131,14 g
  • Sacharidy:

    520,34 g
    • Cukry:

      58,55 g
  • Tuky:

    101,59 g
  • Vláknina:

    129,40 g

Aktivita pro spálení:

588 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Krémová polévka s celerovými nudličkami

(4 hlasů)
50min
272 kJ

Polévka s cizrnou

(2 hlasů)
45min
508 kJ

Podzimní houbová polévka

(2 hlasů)
1h a 10min
229 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka se smetanou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba