Prostreno.cz

Dušené telecí maso s mrkví

Jemné telecí maso s dušenou mrkví. Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné.

19.01.2018 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

491 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku.
  2. Maso potřete olejem, osolte ho a opepřete. Koření vetřete do masa.
  3. Maso vložte do pekáčku se 4 lžícemi rozehřátého oleje a maso ze všech stran opečte.
  4. Vývar promíchejte s jablečným octem a maso podlijte.
  5. K masu přidejte větvičky tymiánu a maso duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 90 minut, nebo až je maso měkké. Maso během pečení několikrát otočte,pokud je třeba,podlijte dalším vývarem.
  6. Mezitím si připravte mrkev. Očištěnou mrkev nakrájejte na stejně velké kousky.
  7. Mrkev nasypte do hrnce, podlijte vodou tak, aby byla mrkev přikrytá, přidejte máslo, cukr a duste odkryté, až se voda odpaří a mrkev je měkká. Mrkev podle chuti osolte.
  8. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s mrkví.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    295,16 g
  • Sacharidy:

    150,86 g
    • Cukry:

      70,65 g
  • Tuky:

    135,46 g
  • Vláknina:

    22,65 g

Aktivita pro spálení:

579 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné telecí plátky

(9 hlasů)
1h a 25min
763 kJ

Telecí maso na paprice

(3 hlasů)
1h a 50min
339 kJ

Telecí paprikáš

(3 hlasů)
1h a 55min
377 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí maso s mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba