Prostreno.cz

Vdolky od babuši

Recept na kynuté vdolečky s povidly a kysanou smetanou.

22.06.2011 Ali.K.
2h a 5min

2h a 0min příprava

5min vaření

1191 kJ / 284 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nasypejte mouku do mísy, udělejte důlek, do důlku trochu soli + 1 lžíci cukru,1 vejce a olej tak, aby bylo vejce potopený. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, oslaďte a nechte kynout. Zadělejte hladké těsto a nechte kynout 3/4h. Přikryté utěrkou na teplém místě.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte hrubý plát a skleničkou vykrajujte kolečka, která nechte pár minut odpočívat.
  3. V hrnci rozehřejte olej (vdolky musí plavat), smažte z obou stran. Hotové vdolky namažte povidly a ozdobte kysanou smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    184,50 g
  • Sacharidy:

    453,94 g
    • Cukry:

      42,80 g
  • Tuky:

    102,10 g
  • Vláknina:

    72,50 g

Aktivita pro spálení:

125 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1508 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1330 kJ

Lívanečky a-la gesto

(15 hlasů)
25min
1183 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vdolky od babuši

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba