Prostreno.cz

Chřest s vejcem

K jaru patří chřest, vyzkoušejte tento skvělý recept.

22.03.2018 lanvin
50min

35min příprava

15min vaření

879 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte pesto. Do vyšší nádoby nasypte lístky bazalky, přidejte zelenou petrželku, citrónovou šťávu, parmezán, dýňová semínka a olivový olej. Rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku cukru.
  2. Chřest podle potřeby očistěte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte stonky chřestu a chřest orestujte. Podle potřeby osolte a opepřete.
  4. Do rendlíku, nebo hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, přiveďte k varu, pak zmírněte přívod tepla a vodu udržujte těsně pod bodem varu.
  5. Do naběračky vyklepněte vejce a pozvolna ho vkládejte do horké vody tak, aby se bílkem obalil žloutek.
  6. Takto vejce ponechte ve vodě 4 minuty – výsledek je po nakrojení měkký, jemně se roztékající žloutek.
  7. Chřest podávejte s pestem a zastřeným vejcem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    109,48 g
  • Sacharidy:

    26,30 g
    • Cukry:

      5,54 g
  • Tuky:

    290,11 g
  • Vláknina:

    6,80 g

Aktivita pro spálení:

786 kcal
98

minut jízdy na kole

74

minut běhu

234

minut uklízení





Podobné recepty

Chřest s kuřecím masem

(5 hlasů)
60min
1337 kJ

Grilovaný chřest

(7 hlasů)
30min
272 kJ

Bramborový salát s chřestem

(4 hlasů)
60min
414 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

dýňová semínka

559 kcal / 100g
B30 g
S10 g
T49 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest s vejcem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba