Prostreno.cz

Velikonoční nádivka

Nádivku nemusíte připravovat pouze o velikonocích, chutná vždy skvěle.

29.03.2018 sun
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

924 kJ / 220 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nakrájené rohlíky nasypte do velké mísy.
  2. Vajíčka důkladně vyšlehejte s mlékem, jemně osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
  3. Směsí přelijte rohlíky a nechte stát 15 minut. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ani hustá.
  4. Uzené maso povařte přibližně 30 minut, pak nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostky.
  5. Maso přidejte k rohlíkům, promíchejte, přisypte oprané, nasekané kopřivy, pažitku a petrželku.
  6. Nakonec vmíchejte prášek do pečiva.
  7. Plech, nebo pekáček vymažte sádlem a na plech rozprostřete nádivku.
  8. Nádivku pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut, nebo dozlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    291,90 g
  • Sacharidy:

    797,33 g
    • Cukry:

      41,15 g
  • Tuky:

    377,69 g
  • Vláknina:

    51,90 g

Aktivita pro spálení:

637 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení





Podobné recepty

Párky zapečené s vejci

(1 hlasů)
1h a 5min
819 kJ

Brokolice zapečená se špenátem

(6 hlasů)
1h a 15min
734 kJ

Závin s houbami

(4 hlasů)
1h a 10min
824 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba