Prostreno.cz

Vepřová panenka marinovaná s mátou

Vepřová panenka má velmi jemnou chuť, proto je dobré ji doplnit voňavou marinádou.

03.04.2018 sun
35min

20min příprava

15min vaření

1419 kJ / 339 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu prošlehejte v misce metličkou.
  2. Vepřovou panenku podélně překrojte a naložte do připravené marinády, nejlépe přes noc.
  3. Maso vyndejte z marinády, osolte a krátce opečte z obou stran na grilovací pánvi. Můžete i na klasické pánvi.
  4. K masu můžete podávat například restovanou mrkev.

TIP:

Pokud se vám zdá máta příliš aromatická, vyměňte ji za vámi oblíbenou bylinku. Stejným způsobem můžete připravit i hovězí svíčkovou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,16 g
  • Sacharidy:

    13,37 g
    • Cukry:

      1,33 g
  • Tuky:

    104,93 g
  • Vláknina:

    4,52 g

Aktivita pro spálení:

288 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Kuličky z vepřového masa v okurkové omáčce

(5 hlasů)
1h a 10min
813 kJ

Vepřové kostky na černém pivu

(3 hlasů)
1h a 50min
490 kJ

Vepřové maso dušené s cuketou

(6 hlasů)
1h a 20min
610 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka marinovaná s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba