Prostreno.cz

Kedlubnová polévka

Vyzkoušejte chutnou, sytou, kedlubnovou polévku.

10.04.2018 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

263 kJ / 62 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. 1,5 oloupané kedlubny a oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Zbývající polovinu kedlubny nastrouhejte a dejte stranou.
  2. V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijte vývarem.
  3. Přidejte nakrájené kedlubny, brambory a vařte, až je zelenina měkká.
  4. V mléce rozšlehejte žloutek a za stálého míchání přidejte do polévky.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  6. Polévku podávejte ozdobenou nastrouhanou kedlubnou a nasekanou petrželkou.

TIP:

Pokud máte rádi husté, krémové polévky, polévku rozmixujte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,74 g
  • Sacharidy:

    204,48 g
    • Cukry:

      24,08 g
  • Tuky:

    86,05 g
  • Vláknina:

    13,90 g

Aktivita pro spálení:

264 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí svačinová polévka

(3 hlasů)
1h a 20min
318 kJ

Polévka z kadeřávku

(1 hlasů)
45min
159 kJ

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

(1 hlasů)
1h a 15min
345 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba