Prostreno.cz

Zmrzlina s limetkou a borůvkami

Vynikající svěží a výrazná zmrzlina. Něco podobného v obchodech určitě nekoupíte.

14.06.2018 sun
4h a 10min

4h a 0min příprava

10min vaření

778 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu.
  2. Šťávu nalijte do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Přisypte borůvky a dvě minuty povařte, až začnou slupky praskat.
  4. Svařené borůvky vlijte do misky, nejlépe plastové, nechte vychladnout a pak k borůvkám přidejte kokosový krém.
  5. Smetanu ušlehejte do polotuha a lehce ji vetřete k borůvkové směsi.
  6. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.
  7. Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a prošlehejte, nejlépe pomocí metly, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další hodinu do mrazáku pak opět prošlehejte.
  8. Potom hmotu vložte do pevné krabice s víkem a nechte zmrazit dotuha. Než zmrzlina ztuhne ještě jednou ji promíchejte.
  9. Před podáváním zmrzlinu ponechte 10-15 minut při pokojové teplotě, podávejte ozdobenou čerstvými borůvkami.

TIP:

Kokosový krém koupíte v každém supermarketu, někde i v menších prodejnách. Zmrzlinu můžete připravit i ve zmrzlinovači.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,55 g
  • Sacharidy:

    220,60 g
    • Cukry:

      174,30 g
  • Tuky:

    143,58 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

544 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Hrnkový koláč s broskvemi

(20 hlasů)
1h a 5min
1214 kJ

Bábovka s meruňkami

(6 hlasů)
1h a 10min
1095 kJ

Třešňový koláč

(6 hlasů)
1h a 30min
883 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zmrzlina s limetkou a borůvkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba