Prostreno.cz

Hovězí roštěná s omáčkou z černého rybízu

Plátky hovězí roštěné s jemnou omáčkou z černého rybízu.

16.07.2018 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

526 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso osolte, opepřete, pokapejte portským, potřete hořčicí , posypte lístky tymiánu a dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.
  2. Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu.
  3. Troubu předehřejte na 150 °C.
  4. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se maso zatáhlo.
  5. Maso dejte do pekáčku,podlijte 200 ml vývaru a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně 50 minut nebo až je maso měkké.
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout minimálně 20 minut.
  7. Během pečení si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte černý rybíz,který rozmačkejte vidličkou.Přidejte vývar, červené víno, smetanu a cukr. Vařte 15 minut. Omáčku zahustěte kukuřičným škrobem . Hotovou omáčku přeceďte přes jemné sítko.
  8. Hotové maso nakrájejte na tenké plátky,posypte je nasekanou petrželkou a podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,02 g
  • Sacharidy:

    167,00 g
    • Cukry:

      44,20 g
  • Tuky:

    71,64 g
  • Vláknina:

    37,35 g

Aktivita pro spálení:

281 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná s omáčkou z černého rybízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba