Prostreno.cz

Marinované houby

Pikantní marinované houby využijete například k přípravě různých salátů. Houby v marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci.

13.08.2018 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

511 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby dobře opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Malé nechte celé, ty větší nakrájejte.
  2. Houby nasypte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené a 5 minut vařte.
  3. Houby sceďte a propláchněte studenou vodou.
  4. Připravte si dvě sklenice o objemu 500 ml.
  5. Do každé sklenice dejte 1 bobkový list, 1 chilli papričku a 0,5 lžíce hořčičných semínek.
  6. Do sklenic rozdělte připravené houby.
  7. Do skleničky s víčkem nalijte rýžový ocet, sojovou omáčku, přidejte olej, sůl a zázvor, sklenici uzavřete a protřepejte.
  8. Směs nalijte na houby do sklenic.
  9. Sklenice zavíčkujte a dejte do chladničky.
  10. Takto připravené houby vydrží až jeden týden.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,95 g
  • Sacharidy:

    287,55 g
    • Cukry:

      24,25 g
  • Tuky:

    131,88 g
  • Vláknina:

    90,90 g

Aktivita pro spálení:

1144 kcal
143

minut jízdy na kole

108

minut běhu

341

minut uklízení





Podobné recepty

Nakládaná dýně

(2 hlasů)
35min
368 kJ

Marinovaná rajčata

(3 hlasů)
40min
131 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinované houby

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba