Prostreno.cz

Vepřové plátky ve smetanové omáčce

Plátky vepřové panenky se smetanovou omáčkou z pečené kořenové zeleniny.

18.09.2018 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

630 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte, dejte do pekáčku, podlijte 150 ml vody, přikryjte a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Měkkou zeleninu rozmixujte.
  2. V rendlíku zahřejte jablečnou šťávu, přidejte rozmixovanou zeleninu, sypký vývar, sušený rozmarýn, hrubozrnnou hořčici a smetanu, přisypte jíšku a vařte 10 minut.
  3. Maso nakrájejte na plátky a dlaní je rozklepejte na sílu 1.5-2 cm.
  4. Plátky masa opečte na oleji s máslem z obou stran doměkka. Měkké maso lehce osolte, opepřete.
  5. Hotové maso vložte do omáčky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,60 g
  • Sacharidy:

    88,12 g
    • Cukry:

      23,06 g
  • Tuky:

    190,26 g
  • Vláknina:

    28,58 g

Aktivita pro spálení:

693 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

206

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová kotleta s jablky

(4 hlasů)
1h a 20min
514 kJ

Vepřové maso dušené s houbami

(1 hlasů)
1h a 20min
634 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu