Prostreno.cz

Zelenina k přípravě dušeného masa

Připravte si domácí sterilovanou zeleninu k přípravě dušeného masa, nebo polévek.

25.09.2018 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

327 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na nudličky.
  2. Očištěnou petržel, papriku, cibuli, chilli papričku bez semínek a mrkev nakrájejte nadrobno.
  3. Zeleninu nasypte do misky, osolte, promíchejte, přikryjte a nechte přes noc v chladu.
  4. Druhý den zeleninu vymačkejte a tekutinu slijte.
  5. Zeleninu nasypte do hrnce, k zelenině přidejte cukr, vinný ocet, vodu, práškovou hořčici, hořčičná semínka, kurkumu a olej, směs přiveďte k varu a na mírném ohni duste 10 minut.
  6. Ještě horkou směsí naplňte vysterilované horké skleničky, uzavřete víčky a sterilujte 40 minut při 90 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,17 g
  • Sacharidy:

    162,65 g
    • Cukry:

      83,62 g
  • Tuky:

    110,52 g
  • Vláknina:

    35,32 g

Aktivita pro spálení:

430 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinková marmeláda

(1 hlasů)
50min
526 kJ

Malinový džem

55min
583 kJ

Marinované houby

(3 hlasů)
30min
511 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

chilli paprička

40 kcal / 100g
B1 g
S8 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelenina k přípravě dušeného masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba