Prostreno.cz

Dezert ze dvou druhů melounů

Melouny jsou jedním z nejoblíbenějších ovocných druhů vůbec, obzvláště v horkých letních měsících, kdy jsou shodou okolností také v hlavní sezoně. Zkuste tedy recept na rychlé pohoštění z červeného a ananasového melounu.

09.07.2011 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

276 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cukr a vodu svařte na sirup. Nechte vychladit. Z melounů vykrojte kuličky. Dejte na mísu.
  2. V mixeru rozmixujte mátu, sirup, citronovou šťávu a Amareto. Melounové kuličky přelijte, promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Meloun Cantaloup - ananasový meloun. Tyto poměrně malé plody o váze okolo jednoho kilogramu se vyznačují kůrou se zvlášť výraznou, vystupující síťovitou kresbou. Kůra má na rozdíl od klasického melounu nazelenalou barvu. Dužnina má konzistenci manga a výrazně sladkou aromatickou chuť připomínající ananas – odtud také časté označení ananasový meloun.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,12 g
  • Sacharidy:

    476,38 g
    • Cukry:

      417,00 g
  • Tuky:

    14,86 g
  • Vláknina:

    11,25 g

Aktivita pro spálení:

406 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

121

minut uklízení





Podobné recepty

Salát s melounem

(10 hlasů)
15min
373 kJ

Salát s bílým melounem

(11 hlasů)
15min
251 kJ

Ananasový meloun s malinami

(14 hlasů)
1h a 15min
1236 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dezert ze dvou druhů melounů

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba