Prostreno.cz

Polévka z lilku

Hustá, sytá, krémová polévka z pečeného lilku.

19.10.2018 lanvin
1h a 45min

60min příprava

45min vaření

566 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte lilek. Dobře jej omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Položte je na papírový ubrousek a mírně osolte. Nechte je alespoň 30 minut vypotit, aby ztratily vodu.
  3. Přebytečnou vodu setřete, plátky položte na plech vyložený pečícím papírem a všechny potřete olejem.
  4. Vložte je do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Nesmí se připálit.
  5. Na másle nechte zpěnit nakrájenou šalotku, přidejte koriandr, kmín a minutu míchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  6. Do vývaru nasypte pečený lilek, polévku rozmixujte a prohřejte.
  7. Před podáváním polévku posypte mandlemi a nakrájenou cibulovou natí.

TIP:

Polévku můžete zjemnit kokosovým mlékem, nebo smetanou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,58 g
  • Sacharidy:

    85,94 g
    • Cukry:

      35,28 g
  • Tuky:

    95,60 g
  • Vláknina:

    20,31 g

Aktivita pro spálení:

206 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňový krém s gorgonzolou

(1 hlasů)
1h a 5min
231 kJ

Vývar s růžičkovou kapustou

(2 hlasů)
1h a 20min
305 kJ

Polévka z jablek a červené řepy

(1 hlasů)
1h a 5min
188 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z lilku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba