Prostreno.cz

Dýňový krém s gorgonzolou

K podzimu patří dýně. Uvařte si skvělou dýňovou polévku, kterou doplňte sýrem gorgonzola.

25.09.2018 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

231 kJ / 55 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte zázvor a promíchejte.
  3. Cibuli zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájenou dýni a vařte, až je dýně měkká.
  4. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  5. Do polévky vmíchejte smetanu, nasekanou petrželku a nechte projít varem. Podle chuti osolte.
  6. Polévku podávejte s kostičkami sýra.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,31 g
  • Sacharidy:

    216,63 g
    • Cukry:

      26,11 g
  • Tuky:

    142,34 g
  • Vláknina:

    2,62 g

Aktivita pro spálení:

294 kcal
36

minut jízdy na kole

28

minut běhu

87

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňová polévka se skořicí

(1 hlasů)
50min
250 kJ

Polévka z máslové dýně

(1 hlasů)
60min
155 kJ

Polévka z cizrny

2h a 15min
506 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový krém s gorgonzolou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba