Prostreno.cz

Hřebenatky s vinnou omáčkou

Inspirace na vánoční tabuli. Hřebenatky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí a sluší jim jednoduchá úprava.

31.10.2018 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

511 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smetanu a víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  2. Omáčku podle chuti osolte, opepřete, do omáčky vmíchejte lžíci ledového másla a nastrouhanou citronovou kůru.
  3. Oloupanou, nakrájenou šalotku a česnek nechte zesklovatět na oleji s máslem.
  4. Přidejte hřebenatky a krátce je orestujte, stačí půl minuty po každé straně.
  5. Hřebenatky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou, nebo koriandrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,72 g
  • Sacharidy:

    77,60 g
    • Cukry:

      16,07 g
  • Tuky:

    116,56 g
  • Vláknina:

    8,06 g

Aktivita pro spálení:

539 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Slané krekry

(2 hlasů)
45min
1723 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hřebenatky s vinnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba