Prostreno.cz

Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Jemné telecí maso dušené v červeném víně .

10.01.2019 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

589 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky a orestujte je na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  2. Maso podlijte vínem, osolte, opepřete, přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou mrkev, oloupaný česnek, bobkový list, tymián a duste doměkka. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem, nebo vývarem.
  3. Šalotky oloupejte a vcelku je poduste spolu s nakrájenými žampióny na 3 lžících oleje a lžíci másla.
  4. Cibulky a žampióny přidejte k měkkému masu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    276,20 g
  • Sacharidy:

    418,94 g
    • Cukry:

      78,58 g
  • Tuky:

    162,71 g
  • Vláknina:

    117,14 g

Aktivita pro spálení:

1040 kcal
130

minut jízdy na kole

99

minut běhu

310

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí svíčková s čerstvými bylinkami

(7 hlasů)
50min
610 kJ

Dušené telecí maso s mrkví

(6 hlasů)
2h a 0min
491 kJ

Telecí kýta dušená na víně

(5 hlasů)
1h a 55min
522 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba