Prostreno.cz

Fazole se zeleninou

Černé fazole se zeleninou.

16.01.2019 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

385 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole propláchněte ve studené vodě, zalijte je větším množstvím vody a nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
  2. Vyměňte vodu, fazole uvařte doměkka a slijte je.
  3. V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou slaninu.
  4. Orestovanou slaninu vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
  5. Ve stejném kastrolu orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky nakrájenou papriku a nakrájenou cuketu.
  6. Přidejte na větší kousky nakrájená rajčata a duste 5 minut.
  7. K zelenině vmíchejte fazole, slaninu, podle chuti osolte a posypte chilli vločkami.
  8. Podávejte se snítkou petrželky a plátkem limetky.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít konzervované fazole.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,46 g
  • Sacharidy:

    223,16 g
    • Cukry:

      37,74 g
  • Tuky:

    73,68 g
  • Vláknina:

    41,22 g

Aktivita pro spálení:

443 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolovo - sojový salát

(5 hlasů)
25min
998 kJ

Teplý salát z červené řepy

(3 hlasů)
1h a 20min
495 kJ

Pomerančový salát

(8 hlasů)
20min
263 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazole se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba