Prostreno.cz

Sekaná pečená se zelím

Takto upravené mleté maso je chutné a šťavnaté.

24.01.2019 sun
2h a 15min

45min příprava

1h a 30min vaření

513 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky, nasypte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 10 minut, pak zelí sceďte, 120 ml vody z vaření dejte stranou, pak ve vodě rozmíchejte bramborový škrob.
  2. V hrnci na lžíci oleje orestujte nakrájenou slaninu a oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Do hrnce přidejte zelí, připravený škrob, zelí osolte, posypte kmínem, cukrem, promíchejte a duste 5 minut.
  4. Mleté maso dejte do misky, přidejte vejce, tymián, rajčatový protlak, pepř, podle chuti osolte a nakonec přidejte perlivou vodu, směs důkladně promíchejte.
  5. Na dno zapékací misky rozprostřete polovinu zelí, na zelí položte připravené mleté maso a maso pokryjte zbývajícím zelím.
  6. Takto připravené maso podlijte vývarem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
  7. Maso odkryjte a pečte ještě 35 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    259,69 g
  • Sacharidy:

    132,77 g
    • Cukry:

      58,68 g
  • Tuky:

    262,02 g
  • Vláknina:

    26,45 g

Aktivita pro spálení:

621 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Kuličky z vepřového masa se špenátem

(1 hlasů)
1h a 15min
822 kJ

Mleté hovězí maso se sušenými rajčaty

(9 hlasů)
1h a 30min
893 kJ

Guláš se zeleninou

1h a 15min
218 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

špenátový protlak

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

mleté maso

250 kcal / 100g
B18 g
S0 g
T20 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sekaná pečená se zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba