Prostreno.cz

Polévka s řapíkatým celerem

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z celeru bulvového.

15.02.2019 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

179 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, nakrájené stonky celeru a minutu míchejte.
  2. Zalijte vývarem, přidejte nasekaný česnek, bramboru nakrájenou na kostky a vařte 15-20 minut.
  3. Přibližně polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou, polévka se tak zahustí.
  4. Přidejte víno, smetanu a polévku nechte projít varem.
  5. Podávejte ozdobené kousky celerové nati.

TIP:

Polévku můžete před podáváním lehce pokapat olivovým olejem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,38 g
  • Sacharidy:

    166,83 g
    • Cukry:

      15,76 g
  • Tuky:

    61,07 g
  • Vláknina:

    5,26 g

Aktivita pro spálení:

164 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka s řapíkatým celerem

(2 hlasů)
1h a 20min
248 kJ

Polévka s těstovinovou rýží

(1 hlasů)
50min
291 kJ

Polévka z lahůdkové cibulky

(4 hlasů)
50min
388 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s řapíkatým celerem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba