Prostreno.cz

Bramborový krém se šafránem

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je delikátní. Aby šafrán uvolnil svou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na deset minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka.

16.03.2019 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

338 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Snítky šafránu namočte na 10 minut do 3 lžic horké vody.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
  3. Očištěný fenykl nakrájejte na nudličky, kousek natě si odložte na zdobení.
  4. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět v hrnci na oleji.
  5. Přidejte připravený fenykl a brambory, šafránovou vodu a bobkový list.
  6. Zalijte vývarem a přikryté vařte 25 minut.
  7. Odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  8. Vmíchejte smetanu a prohřejte.
  9. Polévku podávejte posypanou drobně nasekanou natí fenyklu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,20 g
  • Sacharidy:

    361,06 g
    • Cukry:

      33,34 g
  • Tuky:

    127,45 g
  • Vláknina:

    60,40 g

Aktivita pro spálení:

359 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s cizrnou a zeleninou

(2 hlasů)
45min
321 kJ

Pórková polévka s křupavou slaninou

(4 hlasů)
1h a 5min
374 kJ

Polévka z červené čočky a mrkve

(2 hlasů)
55min
156 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém se šafránem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba