Prostreno.cz

Pórková polévka s křupavou slaninou

Krémová polévka z pórku, brambor a cizrny.

08.02.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

374 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný pórek podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci na oleji s máslem pórek a nakrájený česnek krátce orestujte.
  3. Přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Pak do polévky přidejte propláchnutou cizrnu a vařte 10 minut.
  5. Přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte a vraťte zpět do nerozmixované polévky. Polévku mixovat nemusíte, ale část rozmixované polévky ji zahustí na tu správnou konzistenci.
  6. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji v pánvi dokřupava.
  7. Polévku podávejte posypanou slaninou a nakrájenou pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    176,75 g
  • Sacharidy:

    397,01 g
    • Cukry:

      42,57 g
  • Tuky:

    135,73 g
  • Vláknina:

    58,66 g

Aktivita pro spálení:

444 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Karotková polévka

(6 hlasů)
50min
146 kJ

Hráškový krém s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
50min
242 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s křupavou slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba