Prostreno.cz

Bábovka s hruškami a čokoládou

Nadýchaná, vláčná bábovka s čokoládovou polevou. Je vhodná pro každou příležitost k snídani, svačině, nebo jako nedělní dezert.

29.03.2019 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

909 kJ / 217 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. 1 oloupanou hrušku nakrájejte na kostky, dvě na silnější plátky, pokapejte je citronovou šťávou a odložte stranou.
  4. V misce vyšlehejte vejce s cukrem na světlý krém.
  5. Za stálého šlehání přidejte jogurt, dřeň vanilky a olej, pak přidejte prosetou mouku s kakaem, solí a kypřícím práškem.
  6. Nakonec vmíchejte na kostky nakrájenou hrušku.
  7. Těsto nalijte do vysypané formy.
  8. Na povrch těsta uložte plátky hrušek (podle fotky).
  9. Pečte 50-55 minut.
  10. Vychladlou bábovku ozdobte čokoládovou polevou připravenou z čokoládových peciček na polevu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,86 g
  • Sacharidy:

    583,92 g
    • Cukry:

      253,40 g
  • Tuky:

    180,65 g
  • Vláknina:

    39,50 g

Aktivita pro spálení:

421 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Aljašská bomba

(5 hlasů)
60min
1103 kJ

Ořechová bábovka s jablky

(4 hlasů)
2h a 5min
1244 kJ

Bábovka s mákem

(4 hlasů)
1h a 30min
1163 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

prášek do pečiva

53 kcal / 100g
B0,1 g
S27 g
T1 g

kakao

228 kcal / 100g
B19 g
S57 g
T13 g

tuk

900 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s hruškami a čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba