Prostreno.cz

Telecí lýtko s bylinkami

Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi. Připravte si telecí lítko podle Emanuela Ridi - Itala v kuchyni.

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

905 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočte ve smetaně, vyždímejte a vhoďte do misky, do které přidejte orestované bylinky, vejce a sůl.
  2. Telecí lýtko rozprostřete a mírně naklepte, osolte, opepřete 
a potřete bylinkovou směsí. Maso zarolujte a zabalte do vepřové bránice, svážte provázkem.
  3. Roládu orestujte na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijte 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečte v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.

TIP:

Jako přílohu podávejte fazolky se slaninou a cibulkou: V pánvi na oleji orestujte 1 nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu (asi 200 g). Přihoďte fazolové lusky (800 g), zalijte 1 dl vinného bílého octa a hovězím vývarem. Nechte chvíli povařit a můžete podávat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,00 g
  • Sacharidy:

    127,24 g
    • Cukry:

      15,80 g
  • Tuky:

    83,00 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

432 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
744 kJ

Vývar z hovězí oháňky

(16 hlasů)
2h a 35min
162 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

rozmarýn mletý

331 kcal / 100g
B4 g
S64 g
T15 g

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí lýtko s bylinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba