Prostreno.cz

Kachní prsa s červeným zelím

Minutku z kachních prsou skvěle doplní červené zelí s pomerančovou zálivkou.

03.04.2019 Mikeš
0min
467 kJ / 111 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče nastrouhejte na hrubém struhadle kůru. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku, přidejte pomerančovou kůru, med a ocet balsamico. Vařte 10 minut.
  4. Zelí nakrájejte na tenké nudličky.
  5. V hrnci zahřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte jemně nasekaný česnek, sezamová semínka a minutu restujte.
  6. Pak přidejte červené zelí a míchejte 2-3 minuty, zalijte polovinou připravené pomerančové šťávy a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Kachní prsa na kůži ostrým nožem nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete.
  8. Pánev vymažte olejem.
  9. Kachní prsa položte na pánev kůži dolů, restujte 5 minut, pak maso otočte a restujte 1-2 minuty.
  10. Maso přendejte do pekáčku a dejte na 5 minut do předehřáté trouby, pak maso vyndejte z trouby a přikryjte alobalem.
  11. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.
  12. Maso přelijte zbývající pomerančovou zálivkou posypte koriandrem a podávejte se zelím.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,68 g
  • Sacharidy:

    123,58 g
    • Cukry:

      51,78 g
  • Tuky:

    92,59 g
  • Vláknina:

    10,38 g

Aktivita pro spálení:

473 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

141

minut uklízení





Podobné recepty

Kořeněná kuřecí prsa

(2 hlasů)
1h a 20min
1293 kJ

Kuřecí čtvrtky s cizrnou

1h a 20min
889 kJ

Pestrý salát s rýží a kuřecím masem

(1 hlasů)
55min
798 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s červeným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba