Prostreno.cz

Polévka se ztracenými vejci

Zeleninová polévka se slaninou a ztraceným vejcem.

17.04.2019 sun
55min

20min příprava

35min vaření

147 kJ / 35 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pórek nakrájejte na tenké plátky,očištěnou mrkev a celer nakrájejte na delší nudličky.
  2. V hrnci na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou zeleninu.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte,až je zelenina měkká. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  4. Pomocí naběračky do polévky po jednom opatrně vkládejte vyklepnuté celé vajíčko. Krátce provařte, až se bílek zatáhne.
  5. Polévku před podáváním hustě posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

Vejce můžete připravit zvlášť .V menším rendlíku přiveďte k varu vodu a jakmile se začne vařit, vlijte do ní lžíci octa. Vodu nesolte! Dle počtu porcí rozdělte vajíčka jednotlivě do mističek. Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty. Stejně pokračujte s dalšími vejci.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,50 g
  • Sacharidy:

    197,56 g
    • Cukry:

      21,69 g
  • Tuky:

    69,41 g
  • Vláknina:

    10,30 g

Aktivita pro spálení:

161 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka se ztracenými vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba