Prostreno.cz

Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonu je už podle názvu zeleninová vitaminová bomba. Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat. Jako správný Ital ji Emanuele Ridi ještě ozdobí hoblinkami parmezánu a dochutí olivovým olejem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

25min

10min příprava

15min vaření

536 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte do podoby „al dente“.
  2. V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte povařit.
  3. Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazolky. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s hoblinkami parmezánu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,00 g
  • Sacharidy:

    32,50 g
    • Cukry:

      0,64 g
  • Tuky:

    29,80 g
  • Vláknina:

    12,00 g

Aktivita pro spálení:

144 kcal
18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka hráškový krém​

(40 hlasů)
35min
445 kJ

Polévka s jarní cibulkou

(29 hlasů)
25min
176 kJ

Italská polévka

(23 hlasů)
30min
370 kJ
Více receptů

Celkem 13 komentářů

Avatar
Avatar kamila76
25.05.2016
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar maxiking
03.05.2016
Avatar maxiking
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze záhonku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba