Prostreno.cz

Polévka hráškový krém​

Hráškový krém vám zachutná nejen jako první chod, ale v létě, z čerstvého hrášku, poslouží také jako výtečná lehká večeře.

35min

5min příprava

30min vaření

445 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci si z másla a mouky připravte světlou jíšku. Za stálého šlehání do jíšky přilejte vývar. Osolte a dále vařte asi 15-20 minut.
  2. Do polévky přilejte mléko a až začne znovu vařit, přidejte hrášek a vařte dokud není měkký - to u mraženého trvá asi 5 minut, u čerstvého asi 10 minut. Polévku odstavte z plotny a ponorným ručním mixérem vše rozmixujte do hladka. Chcete-li, aby byl krém bez hrudek, můžete ho ještě zcedit přes jemný cedník.
  3. Na závěr přidejte do polévky smetanu a znovu prohřejte. Je-li potřeba dochuťte solí a čerstvým mletým pepřem.
  4. Hráškový krém servírujte se skořicí, kuličkami hrášku, chlebovými krutonky a snítkem bazalky.

TIP:

Krém můžete ovonět také kousky osmažené slaniny. Na ozdobu lze použít i lžičku smetany.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,65 g
  • Sacharidy:

    297,18 g
    • Cukry:

      41,05 g
  • Tuky:

    117,06 g
  • Vláknina:

    27,81 g

Aktivita pro spálení:

551 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

164

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátový krém s krutony

(36 hlasů)
20min
267 kJ

Rajčatový krém

(27 hlasů)
35min
247 kJ

Pórkový krém

(21 hlasů)
50min
479 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka hráškový krém​

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba