Prostreno.cz

Krevety s mátovou marinádou

S touto skvělou marinádou jsou krevety opravdová delikatesa.

03.05.2019 sun
45min

30min příprava

15min vaření

514 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve vhodném mixéru nebo chopperu zpracujte najemno přísady na marinádu. Vznikne zhruba 250 ml.
  2. Čtvrtinu marinády promíchejte s krevetami a nechte stát 5 minut.
  3. Potom krevety opékejte na grilovací pánvi na středním ohni nebo na grilu asi 3–4 minuty, během grilování obracejte.
  4. Podávejte s další marinádou (čerstvou, v niž se krevety nemarinovaly).

TIP:

Krevety můžete loupat před tepelnou úpravou i po ní. Některým lidem připadá snažší loupat je až po uvaření, lépe si také zachovávají ve tvrdé krustě svou chuť. Odlomíte hlavičku, odtrhnete nožičky, stáhnete krunýřek. Po oloupání ostrým nožem udělejte zářez a odstraňte střívko. Syrové krevety jsou šedé, po uvaření zrůžoví.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    489,93 g
  • Sacharidy:

    91,70 g
    • Cukry:

      20,55 g
  • Tuky:

    144,62 g
  • Vláknina:

    23,60 g

Aktivita pro spálení:

936 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

279

minut uklízení





Podobné recepty

Ryby dušené s koprem

(1 hlasů)
1h a 5min
1632 kJ

Ryba pečená na másle s česnekem

(7 hlasů)
30min
861 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krevety s mátovou marinádou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba