Prostreno.cz

Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Ta nejsvěžejší varianta skvostného italského risotta je tu! Zkuste ji zvlášť na jaře, kdy má chřest zelenou.

25min

5min příprava

20min vaření

456 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji osmažte na jemno nakrájenou šalotku, přisypejte rýži a zalijte bílým vínem. Postupně přilévejte vývar.
  2. Chřest, fazolky i lusky nakrájejte na stejně velké kusy a přidejte k rýži. Pomalu vařte asi 20 minut.
  3. Na závěr přidejte nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolte, zasypejte parmezánem a můžete podávat.

TIP:

Rizoto po farmářsku obsahuje zelený chřest, který je prý jako Ital stále na sluníčku. Ten nejjemnější – bílý – na světlo nepřijde vůbec. Chřest, který ve starověkém Římě vnímali jako léčivou bylinu, doplní ještě čerstvé lusky mladých fazolek, máslo, zelená petržel a sýr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,14 g
  • Sacharidy:

    310,78 g
    • Cukry:

      20,14 g
  • Tuky:

    32,25 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

496 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

148

minut uklízení





Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
757 kJ

Rizoto s pórkem a slaninou

(21 hlasů)
50min
552 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba