Prostreno.cz

Pampeliškové víno

Pampelišky jsou nejen plevelem, ale také léčivými rostlinami, které obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Vyzkoušejte recept na pampeliškové víno.

15.05.2019 sun
35min

35min příprava

367 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oprané květy pampelišek zalijte 2 litry horké ne vařící vody a nechte louhovat 24 hodin.
  2. Pak přeceďte a výluh nalijte do pětilitrového demižonu nebo láhve.
  3. Ve 2 litrech vařící vody nechte rozpustit cukr. Nechte vychladnout.
  4. Vychladlou cukrovou vodu nalijte do výluhu z pampelišek.
  5. Přidejte nakrájené citróny a pomeranče a vinné kvasinky.
  6. Otvor láhve omotejte celofánem a jehlou udělejte do celofánu malé vpichy. Pokud budete připravovat víno v demižónu, použijte kvasnou zátku. Na světlém místě nechte přibližně 6 týdnů.
  7. Poté hadičkou stáhněte do láhví. Láhve uzavřete a nechte v chladu odležet nejlépe až 3 měsíce.
  8. Pampeliškové víno podávejte jako aperitiv nebo jako ingredienci do koktejlů.

TIP:

Místo kvasinek použijte klasické droždí = 25 g.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,73 g
  • Sacharidy:

    1654,80 g
    • Cukry:

      1533,00 g
  • Tuky:

    7,15 g
  • Vláknina:

    66,20 g

Aktivita pro spálení:

1675 kcal
209

minut jízdy na kole

159

minut běhu

500

minut uklízení





Podobné recepty

Borůvkový džem

(4 hlasů)
25min
678 kJ

Nakládaná dýně s chilli papričkou

(1 hlasů)
3h a 0min
509 kJ

Paprikový chilli džem

1h a 15min
466 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pampeliškové víno

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba