Prostreno.cz

Jablečná polévka s mrkví

Lahodná kombinace ovoce a zeleniny v polévce.

21.05.2019 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

240 kJ / 57 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka, šalotku a mrkev oloupejte a nakrájejte. Šalotku nadrobno, mrkev a jablka na větší kousky.
  2. V hrnci na oleji nejdříve nechte zesklovatět šalotku, kterou během restování posypte kari kořením a vmíchejte pastu tahini.
  3. Přidejte jablka, mrkev a vše zalijte vývarem, vařte, až je mrkev měkká.
  4. Vmíchejte kokosové mléko a polévku podle chuti osolte.

TIP:

Tip: Pastu koupíte v supermarketu nebo si ji můžete udělat doma. Domácí pasta tahini: 200 g světlých sezamových semínek, 1,5 -2 lžíce olivového nebo sezamového oleje. Rozehřejte nepřilnavou pánev a vsypte na ní sezamová semínka. Restujte je pozvolna přibližně 10 minut na sucho na středním plameni dokud nezezlátnou, začnou uvolňovat olej a pěkně se lesknout. Opatrně, aby jste semínka nepřipálili, mohly by potom mít nahořklou chuť. Semínka nasypte do mixéru, přidejte olej a mixujte, pasta je nejdříve hrudkovitá, tuhá, ale mixováním se postupně uvolní olej ze semínek a vznikne hladká pasta. Tahini skladujte v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží vám i 2–3 měsíce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,64 g
  • Sacharidy:

    216,62 g
    • Cukry:

      57,08 g
  • Tuky:

    102,25 g
  • Vláknina:

    22,80 g

Aktivita pro spálení:

354 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Kari polévka s mrkví a celerem

(4 hlasů)
1h a 5min
209 kJ

Polévka z kuřecího masa

(2 hlasů)
1h a 20min
184 kJ

Fenyklová krémová polévka s chřestem

(2 hlasů)
1h a 5min
248 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablečná polévka s mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba