Prostreno.cz

Fenyklová krémová polévka s chřestem

Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a polévku zjemní i přidaný chřest.

10.05.2019 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

248 kJ / 59 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte očištěný, nakrájený fenykl, očištěný, nakrájený chřest a snítku tymiánu.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Mezitím povařte v osolené vodě 5 stonků očištěného chřestu (stačí 5 minut). Povařený chřest sceďte.
  4. Z polévky vyndejte tymián a polévku rozmixujte.
  5. Do polévky přidejte smetanu a polévku dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  6. Polévku před podáváním posypte pepřem a ozdobte překrojeným, vařeným chřestem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,08 g
  • Sacharidy:

    153,64 g
    • Cukry:

      17,70 g
  • Tuky:

    113,03 g
  • Vláknina:

    10,86 g

Aktivita pro spálení:

248 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Česneková polévka s brokolicí

(2 hlasů)
50min
352 kJ

Kuřecí polévka s krupkami

(1 hlasů)
1h a 5min
210 kJ

Telecí polévka se zeleninou

(4 hlasů)
1h a 25min
253 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklová krémová polévka s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba