Prostreno.cz

Kuřecí frikasé

Lahodná kombinace kuřecího masa, estragonu a hub v krémové omáčce.

27.05.2019 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

766 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Mouku smíchejte se 3 špetkami solí a maso obalte v mouce.
  3. Očištěné houby nakrájejte na plátky, oloupanou šalotku na jemné plátky.
  4. Na 2 lžících rozpuštěného másla a 2 lžících oleje orestujte maso, posypte ho estragonem, pak maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. V rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla, přisypte šalotku a minutu míchejte.
  6. Přidejte houby, podle chuti je osolte, zakápněte citronovou šťávou a duste, až se z hub odpaří voda.
  7. Houby zalijte smetanou, ve které rozmíchejte lžíci škrobu a duste 5 minut.
  8. Podávejte s rýži posypané čerstvým estragonem a hrubě mletým pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    282,88 g
  • Sacharidy:

    507,17 g
    • Cukry:

      24,59 g
  • Tuky:

    137,41 g
  • Vláknina:

    14,09 g

Aktivita pro spálení:

1098 kcal
137

minut jízdy na kole

104

minut běhu

327

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí řízky pečené s citrónem

(2 hlasů)
1h a 20min
848 kJ

Ražniči z krůtího masa

1h a 35min
293 kJ

Marinovaná kuřecí stehna

(1 hlasů)
1h a 20min
743 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí frikasé

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba