Prostreno.cz

Dušené hovězí s artyčoky

Dušené přední hovězí s artyčoky a kaší je z kližky, která se pro tuto úpravu skvěle hodí. Emanuele Ridi přidává také slaninu, bílé víno, cibuli a česnek, nad masem si v páře uvaříme brambory. Kaše potom získá aroma po mase.

Ohodnotit
(13 hlasů)
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

133 kJ / 31 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso svažte provázkem. V hrnci na oleji zpěňte cibulku, stroužek česneku a nakrájenou slaninu, přidejte maso a nechte zatáhnout z každé strany. Poté zalijte bílým vínem a nechte pod pokličkou dusit.
  2. Mezitím artyčoky očistěte. Odstraňte vrchní tvrdé listy, rozpůlte a vnitřek artyčoku očistěte od chloupků.
  3. Připravenou zeleninu vhoďte do vody s citronem, aby nezčernala. Z hrnce s masem odstraňte česnek a vhoďte očistěné artyčoky, zalijte vinným octem a hovězím vývarem. Pomalu duste do měkka.

TIP:

Dušené hovězí s artyčoky je vlastně hovězí guláš po italsku. Maso je šťavnaté, protkané voňavou slaninou. Rajské, ani papriky v něm nehledejte. Zeleninu tu jedinečně reprezentují zelená poupata – artyčoky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,10 g
  • Sacharidy:

    17,80 g
    • Cukry:

      3,14 g
  • Tuky:

    39,70 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

31 kcal
3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

9

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
871 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
712 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Špenátová omeleta

30min
(34 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Hruškové lívanečky

40min
(29 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí s artyčoky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba