Prostreno.cz

Dušené hovězí s artyčoky

Dušené přední hovězí s artyčoky a kaší je z kližky, která se pro tuto úpravu skvěle hodí. Emanuele Ridi přidává také slaninu, bílé víno, cibuli a česnek, nad masem si v páře uvaříme brambory. Kaše potom získá aroma po mase.

1h a 10min

20min příprava

50min vaření

820 kJ / 195 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso svažte provázkem. V hrnci na oleji zpěňte cibulku, stroužek česneku a nakrájenou slaninu, přidejte maso a nechte zatáhnout z každé strany. Poté zalijte bílým vínem a nechte pod pokličkou dusit.
  2. Mezitím artyčoky očistěte. Odstraňte vrchní tvrdé listy, rozpůlte a vnitřek artyčoku očistěte od chloupků.
  3. Připravenou zeleninu vhoďte do vody s citronem, aby nezčernala. Z hrnce s masem odstraňte česnek a vhoďte očistěné artyčoky, zalijte vinným octem a hovězím vývarem. Pomalu duste do měkka.

TIP:

Dušené hovězí s artyčoky je vlastně hovězí guláš po italsku. Maso je šťavnaté, protkané voňavou slaninou. Rajské, ani papriky v něm nehledejte. Zeleninu tu jedinečně reprezentují zelená poupata – artyčoky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    389,95 g
  • Sacharidy:

    78,50 g
    • Cukry:

      12,56 g
  • Tuky:

    210,70 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

1052 kcal
131

minut jízdy na kole

100

minut běhu

314

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
1042 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
574 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
637 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí s artyčoky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba