Prostreno.cz

Pivní guláš

Tradiční pivní guláš.

07.07.2010 kucharka
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

574 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálte sádlo a na něm osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a asi 4 minuty opékejte až se maso zatáhne.
  3. Přidejte mouku, promíchejte a opékejte další 4 minuty. Osolte, přidejte utřený česnek, pepř, papriku, vodu a pivo.
  4. Přiveďte k varu a duste asi hodinu, až je maso měkké.
  5. Nakonec přimíchejte papriku, zhruba 5 minut povařte a na talířích posypejte strouhaným sýrem.

TIP:

Chcete-li mít guláš pikantnější, můžete zelenou papriku nahradit feferonkou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    171,32 g
  • Sacharidy:

    62,84 g
    • Cukry:

      18,74 g
  • Tuky:

    56,56 g
  • Vláknina:

    8,89 g

Aktivita pro spálení:

524 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

156

minut uklízení





Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
654 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
308 kJ

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
643 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
20.06.2016
Avatar maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pivní guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba