Prostreno.cz

Hovězí roštěnky na cibuli

Stačí pár ingrediencí, které máte doma a čerstvé roštěnky od řezníka a vykouzlíte vynikající oběd či večeři pro celou rodinu.

60min

15min příprava

45min vaření

1042 kJ / 249 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou. Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem.
  2. Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.
  3. Pečte do změknutí při 190°C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené. Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustější šťáva.
  4. Můžete podávat s hranolkami a volským okem nebo s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,84 g
  • Sacharidy:

    48,30 g
    • Cukry:

      6,45 g
  • Tuky:

    105,15 g
  • Vláknina:

    3,00 g

Aktivita pro spálení:

470 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

(13 hlasů)
1h a 45min
1391 kJ

Hovězí dušené s paprikou

(12 hlasů)
2h a 45min
805 kJ

Hovězí s bambusovými výhonky

(17 hlasů)
35min
758 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěnky na cibuli

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba