Prostreno.cz

Indická polévka z červené čočky

Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkové role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut.

30.05.2019 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

184 kJ / 43 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájený česnek, zázvor a kari koření, krátce orestujte.
  3. Přidejte protlak, promíchejte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a pokud přidáte jen vodu, přisypte sypký vývar.
  4. Do vývaru nasypte nakrájenou zeleninu, na tenké plátky nakrájenou chilli papričku a vařte, dokud není zelenina měkká.
  5. Nakonec přisypte čočku a krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, až bude čočka zcela měkká.
  6. Polévku podávejte posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,34 g
  • Sacharidy:

    253,60 g
    • Cukry:

      20,16 g
  • Tuky:

    82,83 g
  • Vláknina:

    24,67 g

Aktivita pro spálení:

208 kcal
26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s bílým zelím

(2 hlasů)
45min
194 kJ

Polévka s telecími párky

(2 hlasů)
50min
343 kJ

Jablečná polévka s mrkví

(1 hlasů)
1h a 5min
240 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Indická polévka z červené čočky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba