Prostreno.cz

Bramborová polévka s čedarem

Zeleninový krém s anglickou slaninou a čedarem.

04.07.2019 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

294 kJ / 70 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky, nebo nakrájejte.
  4. V hrnci na rozehřátém másle lehce orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Větší polovinu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  5. Ke slanině přidejte nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  6. Přidejte brambory, květák, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  7. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  8. Přilijte smetanu a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s orestovanou slaninou, posypanou natí jarní cibulky a nahrubo nastrouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,79 g
  • Sacharidy:

    230,69 g
    • Cukry:

      23,58 g
  • Tuky:

    170,28 g
  • Vláknina:

    11,70 g

Aktivita pro spálení:

374 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

111

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z karotky

(3 hlasů)
55min
141 kJ

Pórková polévka s těstovinou

(13 hlasů)
55min
214 kJ

Fenyklová polévka s uzeným lososem

(2 hlasů)
1h a 5min
273 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

sýr čedar

402 kcal / 100g
B24 g
S1 g
T33 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s čedarem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba